top of page

VESTE SOC!!! Sesizare facuta ASTAZI la DNA impotriva liderului PSD, Liviu Dragnea! TELORMANUL SE CUT

Astazi 29.decembrie.2016, pe adresa DNA ( Direcția Națională Anticorupție ) a fost facuta o sesizare pe numele liderului PSD, Liviu Dragnea! Aceasta sesizare vizeaza disparitia Combinatului Turnu Magurele, privatizarea tuturor baltilor pline cu peste de la sud de Dunare si asasinarea economica a intregului oras si satelor adiacente. DOMNULE LIVIU DRAGNEA, ESTE NORMAL CA JUDETUL TELEORMAN SA FIE NR 1 LA AJUTOARE SOCIALE???? UMBLA O VORBA PRIN MELODIILE CARE VA REPREZINTA " Atunci cand tu te crezi rege vine garda sa te lege".

Cum s-a distrus combinatul..

Ioan Nicolae si Liviu Dragnea sunt principalii vinovati de distrugerea combinatului de la Turnu Măgurele, spun angajaţii. Foştii angajaţi care au probleme cu salariile de ani de zile îl acuză pe magnat că a dorit distrugerea intenţionată a întreprinderii. ”Este ceva ce s-a vrut de sus. Ca să distrugi toate îngrăşămintele de combinate chimice, este ceva ce s-a vrut de sus. Altfel nu văd explicaţie”, spune un fost angajat al Donau Chem care a prins vremurile în care pe poarta cele mai mari întreprinderi din Turnu Măgurele intrau 10.000 de oameni. Ioan Nicolae a cumpărat combinatul din Turnu Măgurele în 2004 ajutat de Liviu Dragnea. Obiectul de activitate al SC Donau Chem, Turnu Magurele il reprezinta fabricarea si comercializarea de ingrasaminte minerale cu azot si a intermediarilor (amoniac, acid azotic) alaturi de productia de piese schimb si utilaje tehnologice. SC Donau Chem s-a infiintat in anul 2004 prin privatizarea activelor fostei S.C. TURNU – S.A., aflata in lichidare voluntara. Asociatul unic este S.C. VIROMET – SA, Victoria care detine 100% din partile sociale. Ambele societati, Donau Chem – S.R.L. si Viromet – S.A. fac parte din grupul Interago SA. Tot Nicolae a cumpărat şi combinatele Amurco-Bacău, GaProChemical-Neamţ si Amonil-Slobozia. În spatele averii lui Ioan Niculae, care a fost estimată 1,6 miliarde de euro, dincolo de compania Interagro se spune că adevarata mină de aur au reprezentat-o combinatele. De când au fost cumpărate de magnat, la toate cele patru combinate, protestele pentru neplata salariilor au fost la ordinea zilei. La fel şi ameninţările legate de închiderea lor. Afaceristul a invocat drept motiv pentru lipsa resurselor financiare, preţul prea mare al gazelor. Magnatul şi-a folosit ani de zile muncitori neplătiţi, ieşiţi în stradă, drept şantaj pentru a cere scăderea preţului gazelor. Toate protestele s-au soldat cu nenumărate solicitări făcute de Niculae către Guvern care au vizat scăderea preţului gazelor. Ioan Niculae a fost condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare in Dosarul ”Mita la PSD”, in luna aprilie a anului trecut şi, în prezent, se află în penitenciar.

În vreme ce Ioan Nicolae scrie cărţi în penitenciar, fiind condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare în dosarul ”Mită la PSD” si Liviu Dragnea care se plimba mandru prin Guvernul Romaniei, sute de turneni si sateni de pe langa oras, foşti angajaţi ai SC Donau Chem, combinatul de îngrăşăminte chimice din Turnu Măgurele, au ajuns în pragul disperării. Cei 608 disponibilizaţi ai unităţii au de încasat salarii restante şi plăţi compensatorii care însumează, pentru fiecare, între 10.000 şi chiar 16.000 lei.

Nu mai puţin de 608 angajaţi ai combinatului de îngrăşăminte din Turnu Măgurele au fost disponibilizaţi în 2015, în două etape, în lunile mai şi noiembrie. Oamenii au plecat în şomaj cu câte şapte salarii restante şi fără plăţile compensatorii , prevăzute de Contractul Colectiv de Muncă. La unitatea care şi-a încetat activitatea de producţie au mai rămas 241 de salariaţi care nici ei nu şi-au mai luat lefurile de luni de zile. Foştii angajaţi au acţionat în instanţă patronatul de la combinat şi au obţinut hotărâri judecătoreşti favorabile. Chiar şi cu justiţia de partea lor, oamenii nu au văzut niciun leu.

Situaţia dramatică a foştilor angajaţi de la SC Donau Chem a fost, de câteva ori, subiectul Comisiei de Dialog Social, convocată de Prefectura Teleorman. La ultima întrunire desfăşurată luna aceasta la Primăria Turnu Măgurele au venit câteva sute de foşti angajaţi şi actuali salariaţi ai combinatului, în speranţa că autorităţile judeţene vor găsi o soluţie de mediere, în aşa fel încât ei să-şi poată primi salariie. De la întâlnirea muncitorilor cu autorităţile din Teleorman au lipsit reprezentanţii conducerii Donau Chem. ” Despre situaţia în perspectivă a societăţii nu deţinem informaţii concrete”, a fost răspunsul directorului Ion Ban, trimis în scris, către Prefectura Teleorman. INCA ODATA MANA BARONULUI DRAGNEA ISI FACE BINE TREABA!!

DRAGNEA, JUDETUL ASTA ESTE AL NOSTRU SI AL COPIILOR NOSTRII, TU ESTI DOAR UN SERVITOR LA CURTEA NOASTRA!!! LA MULTI ANI SI SA FI SANATOS!

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Long Shadow
  • Twitter Long Shadow
  • SoundCloud Long Shadow
bottom of page